Рекомендації від виробника компостерів Remaplan

Продукція фірми Remaplan відзначається найвищою якістю та найновішими технологіями виробництва. Це все ми пропонуємо Вам за розумну ціну.

При використанні компостеру Ви зменшуєте відходи, а  отримуєте цінне добриво.

Компостери Remaplan це:

  • Закритий компостер, може використовуватися цілий рік;
  • Швидке перетворення всіх органічних відходів в добриво багате на корисні речовини;
  • Компактність компостеру, проте особливо великий об’єм для компостування;
  • Швидкий монтаж компостеру, без інструментів;
  • Швидке компостування завдяки оптимальному доступу повітря;
  • Зручний отвір для забору готового компосту ;
  • Компостер виготовлений в Німеччині;
  • Доступна ціна компостеру;
  • Довговічний;
  • Не шкідливий для навколишнього середовища.

Де найкраще місце для компостеру?
З компостером марки Remaplan Ви отримаєте особливо ефективний процес компостування, якщо помістити компостер в частково затіненому місці, яке має добре провітрювання , тобто доступ повітря з усіх сторін.
Компост повинен мати прямий контакт з землею,  щоб мікроорганізми з ґрунту, дощові хробаки проникати в компост. Вони є однозначно необхідними для приготування компосту.
Якщо Ви хочете убезпечити проникання в компост шкідників, гризунів, можете положити на землю щільну дротяну сітку.
Також зважайте на відстань до сусідської ділянки, вона має бути як мінімум 50 см.

Що можна додавати до компосту?
З усіх органічних відходів  та таких що розкладаються , з саду,  з кухні  , з стайні  виходить цінне та природне добриво. Наприклад: залишки овочів та фруктів, садові рослини, листя, шкаралупа з яєць,кавова гуща, чайне листя, тирса, волосся, пір’я, гній з стайні, солома подрібнена та інше.

Як перемішувати  ?
Тільки хороша суміш  дає хороший компост. Ніколи не додавайте шар більше ніж 5 см того ж самого матеріалу в компост. Вкорочуйте залишки рослин та дерев до максимальної довжини 20 см, або ще краще подрібніть ці відходи.

Чому скошена трава проблематична?
Відходи скошеної трави Вам потрібно особливо добре перемішувати з іншими відходами, і додавати тільки зовсім тоненькими шарами, оскільки трава дуже легко починає гнити. Додавання шару землі пришвидшить розклад.  Ще краще використовувати зів’ялі трави для мульчування.

Чому вологість важлива?
Мікроорганізми, бактерії та гриби утворюють при процесі розпаду, який відбувається при 50-60 градусах, гумус та поживні речовини. Для цього потрібна певна вологість. Отже коли в літку довгий час не було опадів, потрібно підливати компост. Правильно, це коли компост як мокра, витиснута губка. Зверніть увагу: забагато вологи та мокроти – компост гниє, замало вологи – процес розпаду і перетворення зупиняється.

Коли можна використовувати гумус?
Раніше компост використовували тільки після його повного перетворення, що могло тривати до  3-х років.
За допомогою компостеру Remaplan гумус можна уже використовувати після 5-6 місяців.
Проте, доцільно, використовувати компост восени,  і за допомогою сита відібрати дрібні фракції для компосту.

Куди давати готовий компост?
Гумус використовують на грядках, квітниках,  городах,  а більш крупний компост повертають в компостер. Він буде слугувати як основа для закладення нового компосту.
Виймайте готовий компост тільки в сиру погоду,  і додайте його відразу до верхнього  шару ґрунту, щоб важливі, проте вразливі до сонячного проміння мікроорганізми не зазнали шкоди.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

404